Logo
Sentralstøvsuger

Sentralstøvsuger
En sentralstøvsuger består av en fastmontert sugeenhet med rør til sentrale punkter i boligen. Støvsugerslangen kobles til disse punktene. Luften som suges gjennom støvsugeren sendes ut av boligen, som regel gjennom en yttervegg.


Bedre inneklima

Siden mikropartikler følger med luften ut av boligen, er det med på å skape renere luft og ett bedre inneklima. En vanlig støvsuger blåser derimot ut luften inne i selve boligen, og fører med seg mikropartikler som forurenser luften. På grunnlag av dette har mange som lider av astma og allergi fått økt livskvalitet etter at de installert en sentralstøvsuger.


Komfort

Oftest finnes det bare et punkt på hver etasje hvor man kobler til støvsugerslangen. Punktet plasseres sentralt og med hjelp av den lange støvsugerslangen kan du støvsuge hele etasjen, og trenger ikke å dra rundt på en tung støvsuger i alle trapper og rom. Sentralstøvsugeren er videre støysvak, siden sugeenheten er plassert annet sted i boligen. På denne måten hører du mest lyden av luften som suser gjennom slangen. Siden sugeenheten er fastmontert har den en større støvbeholder enn en vanlig støvsuger, hvilket gjør at man trenger å skifte filterpose kun en til to ganger i året. Sentralstøvsugeren har også en større motor og får på denne måten en økt sugekraft i forhold til en vanlig støvsuger.


Feiebrett for sentralstøvsuger

Ved montasje av sentralstøvsuger kan man også montere et feiebrett, for eksempel nede i sokkelen på kjøkkenbenken eller i hallen. Man koster så smuler og støv frem til feiebrettet, åpner luken og det suges opp. Det er en meget
praktisk løsning på steder i huset hvor det fort blir mye støv, og man ikke ønsker å dra frem støvsugerslangen hver gang.


Interessert?

Vi har lang erfaring med montasje både i nye og eksisterende boliger. Vi forhandler støvsugere av ulike størrelse og fabrikat. Ta kontakt så kan vi finne ut hvilken støvsuger og hvilket tilbehør som passer best i din bolig.

 

 

 

 


Logg inn    Du er utlogget
  |  [ Min Konto ]   [ Registrer ]