Komfyravtrekk

Komfyravtrekk er i korte trekk å få stekeos vekk fra komfyren og ut av huset. Det finnes forskjellige løsninger for komfyravtrekk. Man kan ha en egen kanal fra kjøkkenventilator og ut av huset. Da er viften plassert i selve kjøkkenhetten. Denne typen av komfyravtrekk kan benyttes ved all type av ventilasjonsløsninger, som naturlig ventilasjon, sentralavtrekk og balansert ventilasjon.

En annen løsning er å koble kjøkkenventilatoren til en ekstern vifte eller til eksisterende ventilasjonsløsning, som sentralavtrekk eller balansert ventilasjon. Det finnes spesielle kjøkkenventilatorer tilpasset for dette. Siden viften/ventilasjonsaggregatet da er plassert et annet sted i huset, blir dette en mer støysvak løsning. Ulempen kan vare at noe fett fra matlagingen tar seg gjennom filteret i kjøkkenventilatoren og siden setter seg i viften/aggregatet.

Kjøkkenventilatorer finnes i varierende utførelser, som volumhetter, slimline, fritthengende, innbyggingshetter og takinnfeldte ventilatorer. Det finnes alt i fra serieproduserte til håndlagede med spesialdesign. Vi kan tilby et godt spekter av ulike kjøkkenventilatorer tilpassede for forskjellige ventilasjonsløsninger. Ta kontakt så kan vi hjelpe deg med å finne en som passer i ditt kjøkken og til din type av ventilasjonsløsning.


Tenk på:
  • Når du velger kjøkkenhette er det viktig at du vet hvilken ventilasjonsløsning du har for at det skal bli riktig
  • Problemer med matos? Det kan bero på at det er for lite tilluft til kjøkkenet, ettersom en vifte trenger tilluft for å virke fullt ut. Det går an å montere en tilluftsventil for å løse problemet.
  • Fettfiltret i kjøkkenventilatoren trenger å rengjøres med jevne mellomrom. De fleste filtrene kan du rengjøre i oppvaskmaskinen.

 

Ta kontakt her