Ventilator-avtrekk

Avtrekk ved hjelp av ventilator er i korte trekk å få stekeos vekk fra komfyren og ut av huset. Det er viktig å vite at avtrekk med ventilator er ikke en del av ventilasjonsløsningen i boligen, men en enkeltstående løsning for å fjerne matos fra kjøkken. Ved siden av dette har man som regel balansert ventilasjon, fellesavtrtekk eller sentralavtrekk, hvor det også finnes eldre boliger som kun har naturlig lufting, som betyr av huset luftes manuelt ved å åpne vinduer ved behov.

Om man velger ventilator monteres dette med et eget rør rett ut av veggen, da en ventilator har motor bygget inn i selve kjøkkenhetten istedenfor eksternt.

Kjøkkenventilatorer finnes i varierende utførelser, som volumhetter, slimline, fritthengende, innbyggingshetter og takinnfeldte ventilatorer. Det finnes alt i fra serieproduserte til håndlagede med spesialdesign. Vi kan tilby et godt spekter av ulike kjøkkenventilatorer tilpassede for forskjellige ventilasjonsløsninger. Ta kontakt så kan vi hjelpe deg med å finne en som passer i ditt kjøkken og til din type av ventilasjonsløsning.


Tenk på:
  • Når du velger kjøkkenhette er det viktig at du vet hvilken ventilasjonsløsning du har for at det skal bli riktig
  • Problemer med matos? Det kan bero på at det er for lite tilluft til kjøkkenet, ettersom en vifte trenger tilluft for å virke fullt ut. Det går an å montere en tilluftsventil for å løse problemet.
  • Fettfiltret i kjøkkenventilatoren trenger å rengjøres med jevne mellomrom. De fleste filtrene kan du rengjøre i oppvaskmaskinen.

 

Ta kontakt her