Originale filter

Alle filter vi selger er originale filter fra produsenten av anlegget.
Vi selger til typene: Flexit, Systemair og Exvent.
 
Det er mange gode grunner til å benytte originalfilter fremfor uoriginale.

Kvalitet

Ved bruk av originalfilter forsikrer du deg om at filter er av god kvalitet som lever opp til standarden til produsenten. Originale filter fjerner riktig mengde partikler og støv, noe som skaper et godt inneklima. Dette er spesielt viktig for allergikere eller de som reagerer på dårlig luft & inneklima.

 

Luftmengde

Anlegg som benytter slike filter er av typen vi kaller balansert ventilasjon. Dette betyr i praksis at luftmengden er balansert i hele hjemmet, slik at alle rom har frisk og god luft. For at dette skal fungere riktig, er det mange forskjellige deler involvert som må fungere riktig. Alt fra motorer, ventiler, og ikke minst filter.

Originale filter som er produsert av leverandøren til ditt anlegg er grundig testet og optimalisert, slik at det skal fungere best mulig. Dette fører til at luftgjennomstrømningen blir verken for stor eller for liten, men blir ivaretatt i henhold til prosjektering av innregulering.

Uoriginale filter kan ha en negativ effekt på luftmengde & balansen, ved at de enten slipper gjennom for mye luft, eller at de er for tette i forhold til hva anlegget er innstilt til, som fører til at anlegget må jobbe hardere enn hva som er anbefalt.

 

Energiforbruk

Om filtrene ikke har riktig luftgjennomstrømning kan dette føre til mer slitasje på anlegget ved at det må jobbe hardere. Dette medfører da også et høyere energiforbruk enn ved riktig type filter, og kan føre til utslag på strømforbruket. Dette gjelder spesielt om utfilter ikke fungerer slik det skal, som vil påvirke varmgjenvinningsfunksjonen på anlegget.

 

Skulle du ha noen spørsmål om våre filter, eller annet, er det bare å ta kontakt. Klikk her for å tas videre til vår kontaktside: Kontakt